0 0
Read Time:2 Minute, 8 Second

Am trecut pe lângă casă. De fiecare dată când sunt la un pas de stadionul Steaua, știu că sunt acasă.

Când sunt prin Ghencea și îmi permite timpul, plimbările printre aleile din Complexul Sportiv Steaua sunt mereu binevenite pentru a-mi limpezi mintea.

Aleile atent îngrijite, presărate cu plopi și alți copaci înalți ce se înalță falnici de-o parte și de alta, zidurile clădirilor și gardurile îmbrăcate în culorile sfinte roș-albastre, unde este marcată identitatea Stelei cu diverse graffituri reprezentative pentru steliști, terenurile de fotbal și rugby ale Academiei Steaua, pline de juniorii care descoperă pasiunea pentru fotbal, bazinul de înot – toate acestea mă fac să mă simt acasă.

Cel mai impunător loc este, de departe, stadionul STEAUA, care oferă o cu totul altă rezonanță și însemnătate acestui loc reprezentativ pentru toți steliștii.

Bucureștiul, cu haosul său specific și grijile cu care ne confruntăm zi de zi, este, pentru mine, precum un deșert care te stoarce de viață. În contrast, Complexul Sportiv Steaua este o oază de unde îmi iau seva pentru a merge mai departe.

Uneori, însă, în acest loc își fac loc și străinii, și chiar unii care s-au înstrăinat de Steaua și nu o mai recunosc.
Maniera în care aceștia vor să-și facă loc în Ghencea este una disruptivă, cu ajutor guvernamental și presiuni politice și mediatice, cu resurse financiare uriașe și dispozitive impresionante de „oameni ai legii”, cu elicoptere și sute de dube.
Este, mai degrabă, un asalt în care tot statul pare să îndeplinească dorințele unui fariseu și ale mulțimii care îl urmează pentru a-i valida acțiunile abuzive.

Kitsch-ul și grobianismul mioritic nu pot îmbunătăți un loc niciodată, ci doar îl degradează. Cu atât mai mult, degradarea unui astfel de loc se accentuează când cei prezenți sunt, de fapt, cei care vor să distrugă acest loc, istoria sa și identitatea Clubului Steaua București.

Cei care consideră acest loc acasă, adevărații steliști, sunt nevoiți să asiste la tot acest circ mediatic, în care bunul simț este înlocuit cu ciobănisme ieftine.

Toate astea pentru a-i face pe plac unui individ care a transformat statul român în vasalul său, gata să-i îndeplinească toate dorințele, aruncând cu bani în stânga și în dreapta și influențând politicul după propriile plăceri și nevoi.
A spus creditorul grandoman la un moment dat că toți de la FC Fcsb sunt slujitorii săi. În lumina ultimelor declarații și destăinuiri ale acestui infractor dovedit de lege, am putea spune că în realitate sunt și alții slujitori ai săi.

În Ghencea, doar STEAUA.

Steaua

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *