ianuarie 18, 2025
Ați pus șampania la rece? Mâine vine decisiva

Ați pus șampania la rece?

Mâine este termenul în procesul pentru Palmaresul Clubului Steaua București.
Procesul privind palmaresul Stelei îşi urmează cursul firesc în Justiţie: după Tribunal (fond) și Curtea de Apel (apel), Înalta Curte de Casaţie și Justiție va judeca, pe 3 noiembrie, recursul depus de avocații SC FC Fcsb SA, după decizia Curții de Apel din iunie 2021.
‼️

‼️PALMARESUL NU SE REJUDECĂ, așa cum au anunțat cei din presă acum câteva luni, o decizie de rejudecare ar fi însemnat ca ÎCCJ să anuleze (să caseze/să desfiinţeze) decizia Curții de Apel din iunie 2021 și să trimită dosarul spre rejudecare, la aceeaşi Curte de Apel – ceea ce nu este cazul.

Pentru o informare corectă a suporterilor și a acelor ce doresc să cunoască adevărul:
În acest moment, avocații FC Fcsb au atacat cu recurs decizia Curții de Apel din iunie 2021, decizie prin care judecătorii Curții de Apel au stabilit că CSA Steaua deţine palmaresul Secţiei de Fotbal din perioada 1947-1998, iar Asociația non-profit AFC Steaua – o entitate juridică si sportivă diferită de CSA Steaua – deţine palmaresul realizat în perioada 1998-2003, până la apariţia SC Fotbal Club Fcsb SA.

‼️

‼️ Atât Tribunalul Bucuresti (fond), cât si Curtea de Apel (apel) au RESPINS cererea conexă prin care SC FC Fcsb SA a cerut Justiției recunoașterea palmaresului din perioada 2003-prezent. Motivul este acela că FC Fcsb SA, societate înființată în anul 2003, a folosit o identitate falsă în toate competițiile sportive la care a participat în perioada 2003-2017, folosind ilegal și fără niciun drept marca și numele Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

DETALII RELEVANT

1️⃣ DETALII RELEVANTE
✅ Despre proces:

  • Din punct de vedere juridic, este vorba despre o acţiune în constatare, prin care CSA Steaua Bucuresti solicită Justitiei să constate / să recunoască dreptul său exclusiv de proprietate asupra palmaresului Sectiei de Fotbal a clubului – ceea ce s-a şi întâmplat prin sentinta Curtii de Apel din iunie 2021.
  • Potrivit Codului de Procedură Civilă, acţiunea în constatare este acea acţiune în Justiţie prin care reclamantul solicită instanţei să constate existenţa unui drept subiectiv al său faţă de pârât.
    În cazul nostru, CSA Steaua solicită Justitiei să constate / să recunoască dreptul său de proprietate asupra palmaresului realizat de Sectia de Fotbal a clubului în perioada 1947-1998.
  • În mod similar, CSA Steaua a solicitat Justitiei să îi recunoască dreptul exclusiv de proprietate asupra palmaresului, în conditiile în care societatea SC FC FCSB SA pretinde, în mod fals, că ar detine palmaresul Stelei.
    Asta în ciuda deciziilor definitive si irevocabile din dosarele marca Steaua si numele Steaua, decizii prin care Justitia a stabilit deja că CSA Steaua nu si-a cedat niciodată marca, numele sau palmaresul către alte entităti sportive sau comerciale.

2️⃣ DETALII RELEVANTE
✅ CE A DECIS CURTEA DE APEL (2021):
🇹🇭 “Palmaresul echipei de fotbal Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA Steaua.”
🇹🇭 “Este necontestat faptul că de la înființare din 1947 până în 1998, echipa de fotbal profesionist a activat sub egida reclamantului CSA STEAUA (initial Asociația Sportivă Armata și, ulterior, Clubul Sportiv Central al Armatei, Casa Centrală a Armatei), astfel încât reclamantul CSA STEAUA este titularul dreptului la palmares pentru această perioadă.”
⚠️ Mai mult, în privinta palmaresului, Curtea de Apel Bucureşti a retinut autoritatea de lucru judecat a Deciziei ÎCCJ din anul 2014, prin care Instanta Supremă a stabilit, definitiv si irevocabil, faptul că CSA Steaua nu si-a cedat niciodată marca, numele si palmaresul către alte entităti sportive sau comerciale.
✅ În baza deciziei ÎCCJ din decembrie 2014, judecătorii de la Curtea de Apel au reamintit că Asociaţia AFC Steaua nu a preluat, la momentul înfiinţării sale, în anul 1998, niciun element din patrimoniul Stelei – marcă, nume sau palmares – ci doar lotul de fotbalisti al Sectiei de Fotbal din acel moment.
✅ Altfel spus, în viziunea Curtii de Apel Bucuresti, chestiunea PALMARESULUI Stelei a fost lămurită definitiv încă din anul 2014, prin Decizia emisă de ÎCCJ în dosarul marca STEAUA. În acel caz, ÎCCJ a stabilit definitiv si irevocabil faptul că CSA Steaua nu si-a cedat niciodată marca, numele sau palmaresul către alte entităti sportive sau comerciale, iar AFC Steaua – asociatia înfiintată în 1998, nu a preluat în niciun moment acest patrimoniu.
‼️ În plus, Curtea de Apel Bucuresti a constatat că NU EXISTĂ absolut niciun act legal care să ateste faptul că AFC Steaua ar fi preluat palmaresul CSA Steaua în anul 1998. Ca atare, Asociatia AFC Steaua nu putea ceda / cesiona / transfera către SC FC FCSB SA, în anul 2003, un patrimoniu pe care nu l-a preluat niciodată si care a rămas întotdeauna în proprietatea Clubului Sportiv al Armatei STEAUA:
🇹🇭 “În 1998, fără ca palmaresul anterior să fie transferat (în absența unui act din care să rezulte acest lucru și în considerarea puterii de lucru judecat a deciziei ÎCCJ), echipa de fotbal profesionist a fost transferată și și-a continuat activitatea (obținânând noi rezultate sportive și un nou palmares) unei terțe persoane – Asociația Fotbal Club Steaua, asociație cu personalitate juridică distinctă de reclamantul CSA STEAUA, astfel încât această entitate este titulara dreptului la palmares pentru perioada 1998-2003.”

3️⃣ DETALII RELEVANTE
✅ În plus, Justitia a stabilit deja că societatea SC FC FCSB SA nu a preluat, la momentul înfiintării sale, în februarie 2003, nici măcar palmaresul obtinut de Asociatia AFC Steaua în perioada 1998-2003:
🇹🇭 “Dreptul la palmares nu a făcut obiectului vreunui transfer de la Asociația Fotbal Club Steaua către apelanta FCSB – potrivit tranzacției din 2003 dintre părți fiind transmis exclusiv dreptul accesoriu de participare în sezonul competițional următor.”
🇹🇭 „(…) în absența unei manifestări de voință decisive în acest sens – în tranzacția din 2003 (dintre AFC si FC FCSB) menționându-se exclusiv transferul dreptului de a participa în Divizia A, drept care, deși decurge din poziția ocupată în clasamentele anterioare, este distinct de dreptul la palmares – Curtea constată că nu poate fi reținut un asemenea transfer.”

#CeiCareNUauTrădat#vremSteauaînA#aicieSteaua#spiritdeluptă

Steaua

Comunicat de presa

Advertorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *