iulie 17, 2025
WIzFKyGMuC

Comunicat de presă
Peste 1.000 de copii beneficiază de sprijin prin continuarea parteneriatului dintre Asociația M.A.M.E. și CEC Bank

București, 09.07.2025 – Asociația M.A.M.E., în parteneriat cu CEC Bank, consolidează intervențiile dedicate copiilor diagnosticați cu afecțiuni grave din România, oferindu-le acces gratuit la terapii esențiale pentru recuperare psiho-medicală, dar și susținere educațională și socială.

Datorită sprijinului oferit de CEC Bank, Asociația M.A.M.E. va putea oferi, timp de 12 luni, servicii de recuperare personalizate pentru 150 de copii bolnavi, contribuind astfel la îmbunătățirea stării lor de sănătate fizică și psihică și la reducerea riscului de complicații pe termen lung.

„Accesul în timp util la terapii personalizate și continue poate face diferența dintre stagnare și progres, dintre suferință și speranță pentru un copil bolnav. Sprijinul acordat de CEC Bank ne permite să le oferim acestor copii șansa de a-și îmbunătăți starea de sănătate, de a controla evoluția bolii și, în unele cazuri, chiar de a o învinge. Este esențial ca acești copii să nu fie nevoiți să aștepte luni întregi pentru o ședință de terapie sau să renunțe din cauza lipsei resurselor. Prin acest parteneriat, putem susține fiecare copil pe termen lung, pas cu pas, în lupta sa pentru o viață cât mai apropiată de normalitate.” a declarat Maria Culescu, președinte fondator al Asociației M.A.M.E.

Terapii esențiale, oferite gratuit

Copiii care suferă de afecțiuni precum tetrapareză spastică, distrofii musculare, tumori craniene sau alte boli severe beneficiază în cadrul Centrului Steluțelor de: fiziokinetoterapie, consiliere psihologică, logopedie, terapie prin artă, terapie prin realitate virtuală, grupuri de suport și alte terapii inovatoare.

De asemenea, 120 de părinți vor beneficia de ajutoare materiale, cum ar fi medicamente, alimente sau produse de igienă, care îi vor ajuta să facă față greutăților de zi cu zi. Pentru tratamentele medicale care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, vom oferi sprijin financiar, astfel încât copiii să nu fie privați de terapiile necesare. În plus, părinții vor putea participa la workshopuri informative, unde vor primi sfaturi practice și informații esențiale despre cum să își îngrijească mai bine copilul și cum să gestioneze mai ușor provocările apărute în lupta cu boala.

Elevii învață să spună STOP bullyingului

O altă componenta importantă a proiectului susținut de CEC Bank constă în organizarea a peste 80 de workshopuri antibullying, concepute pentru a educa și sensibiliza copiii cu privire la prevenirea și combaterea bullyingului în mediul școlar. Aceste workshopuri vor urmări să le ofere elevilor cunoștințe despre ce înseamnă bullyingul, cum îl pot recunoaște, ce forme poate lua, care sunt consecințele asupra celor implicați și, mai ales, cum pot reacționa în mod corect, fie că sunt victime, martori sau chiar agresori. Activitățile vor fi interactive, adaptate vârstei copiilor, și vor include, pe lângă sesiunile de informare, și discuții deschise, jocuri de rol, exerciții și exemple practice care îi vor ajuta să înțeleagă impactul comportamentului lor asupra celor din jur.

Toate aceste initiative, de la sprijinul oferit copiilor bolnavi și familiilor lor, până la educarea și sensibilizarea elevilor în școli, sunt posibile datorită acestui parteneriat solid și valoros. Colaborarea cu CEC Bank reflectă o viziune comună asupra responsabilității sociale și nevoii de a investi în viitorul copiilor din România, prin acces echitabil la servicii esențiale și promovarea unei culturi a empatiei și incluziunii.

***

Despre Asociația M.A.M.E:

Asociația M.A.M.E. este o organizație nonprofit care, de 16 ani, oferă sprijin copiilor și tinerilor diagnosticați cu boli grave din România. Cel mai important proiect al organizației este Centrul Steluțelor, un centru de suport, consiliere și recuperare psiho-socio-medicală, în cadrul căruia, până în prezent, peste 1.000 de copii au beneficiat gratuit de diverse terapii complementare tratamentului medical care i-au ajutat să depășească mai ușor perioada de confruntare cu boala. De asemenea, Asociația M.A.M.E. a îmbunătățit condițiile în care sunt tratați copiii bolnavi de cancer din România prin renovarea și dotarea cu aparatură medicală performantă a Secției de Pediatrie a Spitalului Fundeni și prin reamenajarea locului de joacă din curtea spitalului. Pentru mai multe detalii referitoare la rezultatele obținute, vă invităm să accesați: www.asociatiamame.ro sau www.facebook.com/AsocMAME.

***

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și POS, mobile banking (CEC app) și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

Despre Grupul CEC Bank

Grupul CEC Bank a luat ființă prin preluarea, la data de 27.07.2023, de către CEC BANK S.A., a pachetului majoritar de acțiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural – I.F.N. S.A. (FGCR), alături de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

FGCR are ca obiect principal de activitate asumarea de angajamente de garantare şi emiterea de garanţii pe seama fondurilor publice, a surselor proprii şi a oricăror alte surse pentru credite şi alte instrumente de finanţare care pot fi obţinute de persoane fizice şi juridice – producători agricoli şi procesatori de produse agro-alimentare, pentru realizarea producţiei agricole, stocarea / procesarea produselor agricole şi realizarea obiectivelor de investiţii în aceste domenii. FGCR acordă garanții pe seama surselor puse la dispoziție de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și în condițiile stabilite printr-o serie de acte normative. Detalii se regăsesc pe website-ul FGCR https://fgcr.ro/despre-noi/.

Persoană de contact:
Andreea Constantin – Director Proiecte Asociația M.A.M.E., telefon: 0723.664.813, email: [email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *