Read Time:2 Minute, 57 Second

Sănătatea articulară este esențială pentru o viață activă și fericită a câinilor noștri. Pe măsură ce aceștia îmbătrânesc (sau în cazul unor rase predispuse la probleme articulare), suplimentele pot juca un rol vital în menținerea mobilității și a confortului fizic a prietenilor noștri necuvântători. Există o varietate de suplimente pentru sănătatea articulară disponibile pe piață, dar înainte de a alege un produs, este important să identificăm nevoile specifice ale câinelui nostru și doar apoi să alegem cea mai potrivită opțiune.

 1. Glucosamina: Este unul dintre cele mai cunoscute și utilizate suplimente pentru articulațiile câinilor. Glucosamina ajută la menținerea sănătății cartilajelor, reducând uzura acestora și promovând o funcționare mai bună a articulațiilor.
 2. Condroitina: Acest supliment lucrează în sinergie cu glucosamina, sprijinind structura cartilajelor și ajutând la menținerea unor articulații sănătoase.
 3. Metilsulfonilmetan (MSM): MSM este o sursă de sulf organic, care are proprietăți antiinflamatorii și poate reduce disconfortul articular.
 4. Colagen de tip II: Acest supliment ajută la menținerea sănătății cartilajelor și a fluidului articular, contribuind astfel la o mobilitate mai bună.
 5. Acid hialuronic: Acidul hialuronic este o substanță naturală prezentă în lichidul sinovial, care asigură lubrifierea și amortizarea articulațiilor.
 6. Omega-3: Suplimentele pe bază de ulei de pește sau alte surse de Omega-3 pot avea un efect antiinflamator, reducând inflamațiile articulare și contribuind la confortul câinelui.
 7. Boswellia serrata: Această plantă are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea disconfortului articular.
 8. Bromelaina: Această enzimă extrasă din ananas poate ajuta la reducerea inflamațiilor și edemului articular.
 9. Hialuronat de sodiu: Acest supliment contribuie la menținerea fluidității articulațiilor, reducând frecarea și disconfortul.
 10. Perna canaliculus (Scoica verde): Extractul din scoica verde conține glucosaminoglicani și aminoacizi, care pot îmbunătăți sănătatea articulațiilor.

Organic Cat Food Blog Banner (2).png

Odată cu înaintarea în vârstă, articulațiile unor câini se uzează din mai multe motive. 

Principalele motive sunt:

 • Degradarea cartilajului: Cartilajul este un țesut moale și flexibil care acoperă extremitățile oaselor în articulații. Cu trecerea timpului, din cauza proceselor naturale de îmbătrânire și a stresului constant asupra articulațiilor în timpul mișcării, cartilajul se poate degrada. Aceasta poate duce la pierderea elasticității și a capacității de amortizare, ceea ce face articulațiile mai vulnerabile la uzură și la disconfort.
 • Reducerea producției de lichid sinovial: Lichidul sinovial este un lichid gros și vâscos care lubrifiază articulațiile, permițând mișcarea lină și fără frecare. Odată cu înaintarea în vârstă, producția de lichid sinovial poate scădea, ceea ce duce la o lubrifiere insuficientă și creșterea frecării între oase în timpul mișcării.
 • Apariția inflamațiilor: Pe măsură ce articulațiile se uzează și cartilajul se deteriorează, acest proces poate duce la inflamații cronice în jurul articulațiilor. Inflamațiile pot agrava uzura articulațiilor și pot provoca disconfort și durere.
 • Predispoziție a unor rase: Anumite rase de câini sunt mai predispuse la probleme articulare decât altele. De exemplu, câinii de talie mare, cum ar fi Labrador Retriever, Golden Retriever, Rottweiler, pot avea o susceptibilitate crescută la displazia de șold și la alte afecțiuni articulare.
 • Stilul de viață și greutatea corporală: Un stil de viață sedentar și o greutate corporală excesivă pot pune o presiune suplimentară asupra articulațiilor, accelerând uzura acestora și crescând riscul de apariție a problemelor articulare.

Este important să acordați atenție dozelor corecte pentru fiecare supliment și să urmați indicațiile medicului veterinar. În plus față de administrarea suplimentelor, un stil de viață activ și un program adecvat de exerciții fizice pot fi, de asemenea, esențiale pentru menținerea sănătății articulare a câinelui familiei.

Să nu uităm – suplimentele pentru sănătatea articulară a câinilor (descoperă oferta Petmax.ro aici) pot fi de real ajutor pentru câinii noștri, mai ales în cazul celor care se confruntă cu probleme articulare sau îmbătrânesc. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri Profitabile 2023 Previous post Afaceri Profitabile 2023 – Strategii și Oportunități
Next post Lotul Stelei pentru sezonul 2023-2024