Read Time:2 Minute, 57 Second

Daca in 2019 erau doar 53.000 investitori pe Bursa de Valori Bucuresti, in 2024 sunt peste 180.000 investitori. Educatia financiara devine un “MUST” iar cei ce investesc eficient pe bursa ajung sa aiba castiguri lunare mai mari decat salariul.

Educatie financiara – Mit sau realitate?

Tot mai mult se vorbeste si in Romania de educatie financiara, totusi putini au rezultate ce ii duc la independenta financiara.

De exemplu, investind cu un randament mediu de 10%, randament ce se poate obtine pe termen lung in mod realist, cate 500 de euro lunar, timp de 30 de ani, se ajunge la o suma de aproximativ 1.1 milioane de euro, desi banii investiti ar fi 180.000 euro in toata aceasta perioada.

Aceasta este dobanda compusa si educatia financiara este modul prin care castiga cei ce au invatat cum sa o foloseasca in favoarea lor. Apoi este nevoie doar de timp si consecventa.

FormulaBanilor.ro este un site proaspat lansat, ce isi propune sa ajute toti romanii sa investeasca pe bursa si sa ajunga in timp la independenta financiara.

Pe langa resurse gratuite, pe FormulaBanilor se gasesc cursuri sau programe personalizate, pentru a depasi blocajele ce ii impiedica pe cei interesati sa economiseasca si sa investeasca mai mult.

Prin cursuri educatie financiara se pot obtine in mod structurat si rapid informatiile si raspunsurile de care oamenii au nevoie pentru a investi pe bursa si pentru a ajunge in timp sa aiba portofolii impresionate, fara a mai face greseli costisitoare si a lasa banii sa se devalorizeze.

Se considera ca investitiile la bursa sunt riscante si asa si este cand nu stii ce faci. Dar, avand cunostinte de educatie financiara si investind pe termen lung (peste 10 ani), te poate ajuta sa scazi considerabil riscurile. Este mult mai riscant sa nu economisesti sau sa o faci si sa se piarda valoarea economiilor tale din cauza inflatiei.

Investind pe bursa poti sa iti cresti valoarea economiilor si sa ai un venit pasiv. Prin educatie financiara si investitii la bursa poti sa pui banii sa lucreze pentru tine.

Un coach te poate ajuta sa iti stabilesti un obiectiv financiar si te poate invata cum sa il atingi. Acest obiectiv poate fi de exemplu cum sa iti platesti datoriile anticipat, cum sa investesti pe bursa, sau cum sa ajungi independent financiar.

In investitii, timpul este cel mai bun aliat at tau si de accea se sfatuieste sa se inceapa sa se investeasca cat mai din timp. Daca alegi sa investesti peste 5-10 ani, chiar daca ai economisi o suma de bani de doua ori mai mare, in multe cazuri rezultatele finale vor fi mai mici. Sa investesti cat mai devreme in viata, este mai important si decat suma disponibila si mai important chiar si decat randamentul investitiilor.

 

FormulaBanilor te poate ajuta sa depasesti situatiile ce te impiedica acum sa investesti si cu un curs bine structurat poti face si tu primii pasi pe bursa.

Dupa ce 9 ani a efectuat calcule si analize privind functionarea in siguranta si pe termen lung  a centralelor nucleare, Andrei Visan a decis ca isi poate folosi abilitatile analitice in piata de capital.

Daca dispui deja de o suma economisita si vrei sa obtii rezultate bune din investitiile la bursa, inscrie-te la curs sau programeaza o sedinta 1 la 1, online, gratuita si fara obligatii pentru a face primii pasi spre independenta financiara.

Disclaimer: Informatiile si materialele prezentate pe FormulaBanilor.ro si in cursurile sale, nu sunt sfaturi de investitii si nu pot fi considerate recomandari de tranzactionare pe bursa.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Redu riscul achizițiilor online cu ListaFirme.ro
Next post Etapa a XVIII-a: CS Mioveni – Steaua