Read Time:2 Minute, 26 Second

De stiut cand cauti cablurile pentru instalatia electrica

Daca interesul tau este sa cumperi articolele si accesoriile necesare pentru a realiza instalatia electrica a locuintei sau a unui spatiu, atunci trebuie sa ai in vedere recomandarile specialistilor. Vei vedea ca diversitatea acestora iti poate ridica adevarate probleme. Conteaza mai multe aspecte, iar calitatea firelor si, desigur, tipul acestora sunt esentiale. Nu orice culoare poate fi folosita in orice scop, insa un expert in domeniu stie toate aceste detalii. Daca nu ai nici un fel de experienta, este ideal sa lasi treaba pe mana specialistilor.

Inainte de toate, iti recomand sa te orientezi dupa produsele comercializate de persoane cu experienta pe piata, dupa o firma de traditie pe piata de distributie a materialelor electrice, pentru a te bucura de calitatea necesara.

Tipuri de cabluri electrice – ce alegi?

In principiu cablurile electrice se clasifica dupa culori, dar si dupa materiale specifice. Materialul vedeta, sa spunem asa, este cuprul. Opteaza pentru cabluri electrice din cupru cei mai multi cand fac locuinte. Aceasta transfera electricitatea cu succes datorita a doua caracteristici excelente ale sale si anume conductivitate deosebita si modelare facila.

 Un avantaj al acestui material este ca nu se gaseste greu, ceea ce face ca si pretul sau sa fie unul rezonabil cand vine vorba despre uzul rezidential.

Un alt material frecvent folosit in confectionarea cablurilor este aluminiu. Despre acesta se stie ca este destul de usor de gasit, deci si mai ieftin ca pret. Un dezavantaj ar fi insa faptul ca este mai putin conductor decat cuprul. Desigur, rolul cablurilor din aluminiu este sa transporte energia electrica in aceeasi cantitate, doar ca aici vorbim despre o largime mai mare.

In general o preocupare vizavi de acest tip de cabluri este siguranta electrica. Desigur, ne referim in mod deosebit la cele ce alcatuiesc instalatii electrice din anii 60, respectiv 70. Acestea favorizeaza caldura in exces, capacitatea lor de a transporta sarcina electrica fiind mai redusa decat a variantei din cupru. Desigur, astazi se folosesc cu incredere acestea, insa in mod deosebit in scop comercial.

Alte materiale folosite in cadrul cablurilor electrice sunt diverse aliaje si argintul. In principiu acestea sunt o optiune pentru mediul industrial, unde inregistreaza eficienta costurilor si reduc semnificativ decalajul de performanta. Despre acestea putem spune ca nu se folosesc in mod normal in resedinte. Argintul de exemplu este un conductor excelent de electricitate, si se folosea in confectionarea cablurilor electrice, in conditii de temperatura foarte mare.

Acesta ar fi o scurta exemplificare a tipurilor de cabluri in functie de materialele din care sunt confectionate. Desigur, ca si alte criterii trebuie avute in vedere pentru a avea siguranta unei alegeri de durata, sigure. In functie de proiectul pe care il ai in plan si de nevoile acestuia, iti recomand sa iti faci cumparaturile din magazine sigure, precum DiversMarket.ro. Analizeaza oferta de pe site si comanda produsele care se pliaza cel mai bine pe nevoile locuintei tale.

Source

Comunicat presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Vino să vezi prima parodie românească despre daci și romani , „Secretul lui Zorillo” 22 aprilie – lansare națională
Next post CONIL STEAUA SWIMMING LEAGUE, 28 mai 2022, Bazinul de inot al CSA Steaua București