Read Time:3 Minute, 28 Second

Enciclopedic.ro se prezintă ca o sursă de informație și educație, concepută pentru a satisface nevoile de cunoaștere ale publicului larg. Fondat de Daniel Lăcătuș, jurnalist și scriitor, director fondator Info Cultural, un site de referință în lumea știrilor culturale. De la artă și știință până la istorie și tehnologie, Enciclopedic.ro oferă un conținut bogat și diversificat.

Designul și arhitectura au un loc de seamă, cu accent pe graficieni americani, arhitecți austrieci, designeri germani ș.a, demonstrând influența lor în evoluția estetică a spațiilor noastre de viață. Arta modernă și contemporană este explorată prin prisma artiștilor moderni, oferind o fereastră spre evoluția expresiei artistice.

În domeniul științei, cercetarea medicală și cercetarea spațială sunt domenii prioritare, reflectând angajamentul Enciclopedic.ro față de diseminarea descoperirilor ce modelează viitorul umanității. Importanța conservării și studiului siturilor istorice este evidențiată prin mențiuni ale Cetății Biharea și Cetății Făgărașului, puncte de interes pentru istorici și turiști deopotrivă.

Site-ul nu neglijează nici domeniile creativității, precum creatorii de benzi desenate și scenariștii de televiziune americani, subliniind diversitatea formelor de artă narativă. De asemenea, contribuțiile la teatru și literatură sunt recunoscute, cu o atenție specială acordată criticilor literari români și evoluției literaturii române.

Enciclopedic.ro servește ca o resursă extensivă, acoperind teme variate de la tehnologia audio și tehnologia spațială la studiul plăcilor tectonice și topografiei, demonstrându-și angajamentul către diseminarea cunoașterii în toate formele sale.

Prin integrarea unui spectru larg de subiecte, de la istoria Dobrogei la istoria Transilvaniei, și de la patrimoniul și identitatea culturală la personalități medicale, Enciclopedic.ro își afirmă misiunea de a educa și informa. Fie că este vorba despre tratatul de la Trianon, mișcări și genuri artistice, sau victime ale represiunii sovietice, fiecare articol este tratat cu acuratețe.

Pe Enciclopedic.ro, arta și cultura sunt celebrate în toate formele lor. De la analize ale Revoluției Franceze la explorări ale operei lui Jean-Jacques Rousseau, de la prezentarea mișcărilor artistice moderne, cum ar fi Plakatstil, la profiluri ale artiștilor influenți precum Andy Warhol, site-ul traversează epoci și curente, oferind cititorilor o viziune cuprinzătoare asupra evoluției culturale și artistice.

Categorii principale

 • Artă & Cultură: Această categorie oferă o incursiune în diverse forme de expresie artistică și manifestări culturale, de la tradiții la inovații contemporane.
 • Arte vizuale: De la pictură la sculptură și fotografie, această secțiune explorează spectrul larg al creației vizuale.
 • Cinematografie: O privire asupra lumii filmului, de la producții istorice la cele mai recente lansări și tendințe din industrie.
 • Curente culturale: Analizează mișcările și trendurile care au modelat societatea de-a lungul timpului.
 • Literatură: O călătorie prin opera scriitorilor clasici și moderni, analizând contribuțiile lor la patrimoniul cultural mondial.
 • Muzică: Explorează genurile muzicale, de la cele tradiționale la cele contemporane, și impactul lor asupra culturii globale.
 • Teatru: O incursiune în lumea dramaturgiei și a spectacolelor live, evidențiind evoluția teatrului de-a lungul secolelor.
 • Astăzi în istorie: O rubrică zilnică care marchează evenimente și personalități istorice semnificative pentru fiecare zi a anului.
 • Biografii: Profiluri detaliate ale personalităților care au influențat diferite domenii, de la artă și știință la politică și sport.
 • Artiști & Creatori: O recunoaștere a indivizilor care au lăsat o amprentă distinctă în lumea artei și culturii.
 • Critici și istorici literari: Explorarea vieții și lucrărilor celor care au analizat și interpretat literatura.
 • Ingineri: O privire asupra contribuțiilor inginerilor în progresul tehnologic și inovație.
 • Laureați ai Premiului Nobel: Profiluri ale celor care au fost onorați cu una dintre cele mai prestigioase distincții pentru contribuțiile lor excepționale.
 • Lideri politici: Analiza impactului și moștenirii liderilor politici care au modelat cursul istoriei.
 • Membri ai Academiei Române: O recunoaștere a academicienilor care au contribuit la avansarea științei și culturii românești.
 • Oameni de știință: Poveștile cercetătorilor și savanților care au extins frontierele cunoașterii umane.
 • Scriitori: Explorarea operei și influenței scriitorilor care au îmbogățit literatura mondială.
 • Sportivi: Istoria sportului și recunoașterea realizărilor și a carierei sportivilor de elită din diverse discipline.
 • Teologi: Profiluri ale figurilor semnificative din studiul și practica religiei.

Enciclopedic.ro își invită cititorii să exploreze vastitatea cunoașterii umane, oferind o platformă care îmbină informația verificată cu accesibilitatea. Într-o lume în continuă schimbare, Enciclopedic.ro rămâne o sursă de încredere pentru cei care caută să înțeleagă mai bine lumea din jur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Etapa a XVIII-a: CS Mioveni – Steaua
Next post Ladislau Bölöni