Read Time:2 Minute, 15 Second

Odată cu partida dintre Steaua și Oțelul Galați, ce trebuia să fie o sărbătoare pentru steliști, care reveneau acasă după 3 meciuri jucate în exil, la Mioveni, din cauza suspendării penibile date de către FRF, Jandarmeria s-a întors într-o zonă neagră, de abuzuri și excese față de cetățeni. Acolo unde a mai fost în august 2018, dosarul acela nefiind nici acum judecat.

Mai precis, și aici cităm din comunicatul Jandarmeriei București, la acest meci, urmau să fie „adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare„.
Iar prin aceste măsuri aceștia au înțeles să percheziționeze excesiv suporterii, în corturi special amenajate pentru dezbrăcarea lor, și să le fotografieze buletinele. Acțiuni care au avut loc doar la peluza echipei gazdă, o dovadă clară de discriminare. Așa cum s-a întâmplat și la meciul Fcsb-UTA, când steliștii au vrut să stea alaturi de arădeni.

Ba, mai mult și mult mai grav, dacă aveai tupeul să întrebi care e scopul acestor acțiuni, erai băgat în dubă și lovit, pe lângă amenda implicită primită. Agresiunile respective fiind îndreptate asupra unor adolescenți.
Până de curând, prezentarea biletului achiziționat, care nu este nominal, pentru a fi însoțit și de buletin, și un control corporal sumar erau suficiente pentru intrarea pe un stadion de fotbal.
De altfel, asta au transmis și ei în comunicat: „spectatorii vor avea acces în stadion începând cu ora 15:00, DOAR pe baza biletelor sau invitațiilor puse la dispoziție de organizator.”

Planul lor inițial era de a interzice cât mai mulți suporteri pe stadioane, pentru varii motive (inclusiv înjurături). Numai că, în ultima vreme, amenzile și interdicțiile primite au fost atacate în instanțe, care au dat dreptate suporterilor.
Astfel, acesta pare un plan B, care oprește fanii la porțile stadioanelor, știind că prea puțini vor accepta bătaia lor de joc.

În condițiile date, este de la sine înțeles că Peluza Sud nu avea cum să intre pe stadion, căci nu suntem pușcăriași sau infractori, pentru a fi fotografiați și percheziționați la piele.
Refuzăm să credem că, în anul 2022, Jandarmeria București încalcă regulamentul intern și apelează la astfel de abuzuri, din răzbunare, și nimeni nu se sesizează și nu ia atitudine împotriva ei.

Facem apel la toate mediile de diseminare ale informațiilor să preia această știre și să investigheze acțiunile discriminatorii și abuzive ale Jandarmeriei București, care împiedică, prin măsurile luate, accesul pe stadion a suporterilor.
Totodată, cerem clubului Steaua București, cu complicitatea căruia au avut loc aceste abuzuri, să treacă de partea suporterilor, care țin de ani de zile echipa în viață.

Steaua

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Etapa a XII-a: Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Steaua
Next post În atenția domnului Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților