ianuarie 18, 2025
Îngrijirea corectă a cuțitelor prelungește perioada de utilizare dintre ascuțiri

Îngrijirea corectă a cuțitelor prelungește perioada de utilizare dintre ascuțiri

Îngrijirea corectă a cuțitelor de bucătărie extinde perioada în care le poți folosi și sunt bine ascuțite. Utilizarea defectuoasă a cuțitelor face să fie nevoie mai frecvent de serviciul de ascuțire, ceea ce uzează și mai rapid aceste ustensile de bucătărie. O regulă foarte importantă de utilizare a cuțitelor este să nu le folosești niciodată ca să tai alimente pe care nu le poți mușca cu dinții. Spre exemplu, nu trebuie să folosești cuțitele pentru a tăia oase de pui, carcase de homar sau mâncare congelată. La fel, nici un cuțit de bucătărie nu ar trebui să fie utilizat pentru a tăia obiecte tari din plastic. Aceste lucruri deteriorează rapid lama și cuțitul pur și simplu nu va mai tăia.

Curățarea cuțitelor de bucătărie

Indiferent de materialele din care sunt făcute, cuțitele trebuie curățate foarte bine cu o cârpă după fiecare utilizare. Specialiștii recomandă să nu lăsați mai mult de câteva zeci de minute cuțitele cu mizerie pe ele, chiar dacă vorbim de cuțite realizate din inox. Resturile de mâncare sunt un dușman al păstrării cuțitelor pe termen lung. Placa pe care tai trebuie să fie curată și să ai la îndemână o cârpa de curățat.

Un alt sfat foarte important pentru păstrarea ascuțirii cuțitelor este ca niciodată să nu le speli la mașină de spălat vase și să nu le lași la înmuiat. Mașina de spălat vase folosește o temperatură ridicată pentru dezinfectarea vaselor, ceea ce va afecta pe termen lung cuțitele. Un alt risc al utilizării mașinilor de spălat vase este că acestea vor începe să ruginească. Cuțitele nu trebuie lăsate ude după ce au fost spălate, pentru că există riscul apariției ruginii, chiar și în cazul cuțitelor din oțel inoxidabil.

O altă problemă a utilizării defectuoase a cuțitelor este tocarea mâncării cu două mâini și cu un balans stânga și dreapta. Acest lucru accelerează procesul de deteriorare a cuțitelor. Curățarea mesei de tocat cu ajutorul părții ascuțite a cuțitului o va face să se deterioreze rapid gradul de ascuțire și să fie nevoie să îl duci la ascuțit.  

Tocător din lemn

Materialul din care este făcută placa de tocat este un factor foarte important care te ajută să prelungești durata de viață a cuțitelor. Plăcile de tocat din sticlă, bambus sau granit sunt nerecomandate de specialiștii din domeniu. Plăcile de tocat din plastic sunt considerate acceptabile, iar cele mai bune plăci de tocat, pentru durata de viață a cuțitelor, sunt cele din lemn. Aceste plăci de lemn brun vor maximiza rezistența ascuțirii cuțitelor.

Oricât de bine îngrijite, cuțitele își vor pierde ascuțirea la un moment dat. În acel moment, trebuie duse la un specialist în servicii ascuțire și servicii ascuțire profesional, care le vor face să taie chiar mai bine decât tăiau atunci când erau noi.

Source

Comunicat presa

Advertorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *