Read Time:3 Minute, 27 Second

În arena Circului Metropolitan, devenită scena pentru toți copiii talentați, tipici și cu cerințe educaționale speciale s-au succedat, în cadrul unui maraton artistic exceptional, peste 1200 de copii talentați.

Momentelor artistice desăvârșite prezentate de grupuri de copii talentați din școli, grădinițe și cluburi de dans li s-au succedat momente extrem de emoționante dăruite publicului spectator de copii cu diferite deficiențe. Au încântat publicul grupul Veverițele Năzdrăvane, copii devăzători care cântă cu multă pasiune, grupuri de copii hipoacuzici de la Liceul Tehnologic Special numărul 3 din București, copii cu sindrom Down, epilepsie, tetrapareză, autism și alte deficiențe. Aociația CONIL crede că dincolo de orice dizabilitate există o abilitate ce trebuie descoperită, încurajată și promovată iar CONIL Fest ne demonstrează la fiecare ediție acest lucru.

Un alt moment extrem de emoționant a fost oferit de talentatul Emanuel Ion, nevăzătorul care se contopește cu orga sa și care, cu doar o zi înaintea participării la CONIL Fest, obținuse locul al doilea în finala concursului Românii au Talent.  Iar bucuria multor copii prezenți la eveniment a fost oferit de actrița Anca Sigartău care a oficiat unul dintre momentele de premiere ale festivalului alături de nepoțica sa, Anastasia.  

Publicul prezent la eveniment s-a bucurat și de o excepțională demonstrație de virtuozitate, seriozitate și talent oferită de școli de dans din Zărnești, Dâmbovița, Buzău.

Astfel, copiii tipici și cei cu nevoi speciale și-au dat mâna într-o frumoasă horă a prieteniei ce simbolizează unicitatea noastră. Doar împreună putem construi cu adevărat o lume mai bună, o lume în care valori precum toleranța, acceptarea și prietenia să fie cele esențiale.

În foaierul Circului Metropolitan publicul prezent la eveniment și copiii performeri s-au bucurat și de ateliere, prezentări de produse, animație, studio foto și multe alte surprize.

În cea de-a doua zi a festivalului, cu sprijinul Asociației Pastel, zâna bună a copiilor, Asociația CONIL a oferit gratuit spectacolul de circ Alege Culoarea unui număr de 700 de copii cu nevoi speciale, copii proveniți din centre de plasament dar și unui număr de 70 de copii refugiați ucraineni. Spre marea noastră bucurie, am reusit să oferim accesul gratuit pentru prima data la un spectacol de circ pentru 120 de copii.

Amfitrionii evenimentului au fost: jurnalista Ioana Maria Moldovan și artistul Fabian Sanchez.

Toți copiii participanți pe scena CONIL Fest au primit diplome și cadouri din partea sponsorilor noștri, oameni inimoși și buni care împărtășesc aceleași valori cu noi, cei din echipa Asociației CONIL.

Prin participarea la CONIL Fest, copiii sprijină misiunea Asociației CONIL de a crea o societate incluzivă, unde copii tipici și cei cu nevoi speciale să fie egali, să fie prieteni, să se susțină reciproc și să creeze momente de neuitat împreună!

          Asociația CONIL dorește să transmită mulțumiri tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment de suflet, copiilor care s-au întrecut pe ei înșiși, publicului călduros, sponsorilor dar și partenerilor media care s-au alăturat Asociației CONIL pentru a sprijini viziunea CONIL Fest, aceea de a susține visele și talentele tuturor copiilor.       

          Asociația CONIL crede în talentul fiecărui copil, tipic sau atipic, român sau ucrainean și va continua să ofere șansa la exprimare artistocă tuturor copiilor în cadrul evenimentelor sale viitoare.

Asociația CONIL descoperă, sprijină și promovează toți copiii talentați! Dacă ai ratat participarea la ce-a de-a XX-a ediție a CONIL Fest, Asociația CONIL garantează demararea celei de-a XXI-a ediții în viitorul apropiat!

Acest eveniment nu ar fi putut avea loc fără sprijinul extraordinar al sponsorilor noștri: Asociația PASTEL, Asociația Forța Fermerierilor, Banca pentru Alimente, Crucea Rosie România – Filiala Sector 5, Biofarm, Mega Image, Aqua Carpatica, Editura Paralela 45, Sovis Print, Stancu Print, Acuarello, Cornico si Wawa Content și a partenerilor  media –  Agerpres, Radio Itsy Bitssy, Radio București FM, România Pozitivă, Parentropolis, Rafturi de Poveste

Urmărește blogul și pagina de Facebook ale Asociației CONIL pentru a rămâne la curent cu toate evenimentele noastre.

Detalii: Irina Ismail, 0784412222

Source

Source

Comunicate de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Steaua vs. România, 75 de ani de la înfiinţarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti
Next post Dezmembrări auto – piese bune la prețuri la fel de bune